Brutalno na Tegeltiju

17:13 28. 11. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Sarajevo - Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom afere čiji je akter predsednik Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) Milan Tegeltija, rekao je danas Srni da Republika Srpska neće dozvoliti da se njen kadar podvrgava "protivustavnim, protivzakonitim i brutalnim ugrožavanjem njihove sigurnosti od političkog Sarajeva, uz blagoslov OHR".

Dodik je rekao da brutalni napadi na Tegeltiju kao kadra iz RS u institucijama BiH, koji nije poslušan politikama SDA i međunarodnog faktora, otkrivaju pravu sliku BiH.

"BiH je očito zamišljena i funkcioniše kao zemlja bezakonja i brutalne nezakonite sile koju primenjuje političko Sarajevo prema kadru iz Republike Srpske uz blagoslov tog međunarodnog faktora koji se licemerno zalaže za vladavinu prava", izjavio je Dodik.

Dodik je naglasio da je neverovatno da se predsednik VSTV, kao neko ko je na čelu pravosudnog sistema bez ikakvog pravnog osnova ili sudske naredbe, kontinuirano, sistemski i nezakonito prati, snima, prisluškuje s ciljem montiranja nekih sadržaja koji služe za to da se on ukloni sa pozicije, jer ne odgovara nekim politikama.

Šta onda tek rade političkim predstavnicima Republike Srpske koji obavljaju funkcije u Sarajevu, pita Dodik. (kraj) js/dpv

Share: