Opelo jermenskim vojnicima

17:13 19. 12. 2020. FoNet

Jerevan - Nepregledna masa građana okupila se u Jerevanu radi odavanja počasti žrtvama sukoba sa azerbejdžanskim snagama u Nagorno-Karabahu, zbog čega je proglašena trodnevna nacionalna žalost, a opelo je ujedinilo pristalice i protivnike premijera Nikole Pašinjana, kog su oponenti pokušali da zaspu jajima.

Hiljade ljudi okupilo se danas u blizini vojnog memorijalnog kompleksa Jerablur, na obodu Jerevana, u vreme kad je Pašinjan odavao počast poginulim vojnicima.

Uzvikujući premijeru da je izdajnik, protivnici Pašinjana upustili su se u prepirke sa neistomišljenicima i policijom, tako da je policija rasterala demonstrante da bi premijeru oslobodila prolaz, a obezbeđenje ga je kišobranima zaštitilo od bačenih jaja.

Od 10. novembra, kad je uz posredovanje Rusije postignut mirovni sporazum kojim je Azerbejdžan povratio veliki deo teritorije, u Jermeniji traju protesti sa glavnim zahtevom da Pašinjan podnese ostavku.

Danas je 14 penzionisanih vojnih generala izdalo saopštenje kojim poziva vladu da podnese ostavku zbog načina na koji su vođene jermenske operacije u Nagorno-Karabahu. (kraj) dep

 

Share: