Azilanti podmetnuli požar

01:26 30. 01. 2021. FoNet

FOKSTON - Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije saopštilo je da je u bivšoj vojnoj kasarni Nepier u Fokstonu, gde su smeštene stotine tražilaca azila, namerno izazvan požar, koji je stavljen pod kontrolu i vatrogasci gase preostala žarišta, javio je BBC.

Tražioci azila "krenuli su u uništavanje kasarne", protestujući što i oni neće biti preseljeni nakon izbijanja zaraze korona virusom, već im je rečeno da moraju u desetodnevnu samoizolaciju.

BBC prenosi da je ministar unutrašnjih poslova Priti Patel ocenio "uništavanje... duboko uvredljivim za poreske obveznike ove zemlje".

Prema podacima policije u Kentu, požar je napravio "veliki obim štete", razbijeni su prozori i zapaljena jedna zgrada, a "incident se ne tretira kao pobuna".

Nekoliko tražilaca azila premešteno je početkom sedmice nakon izbijanja zaraze korona virusom, tako da su preostali imali prostor za samoizolaciju, a omogućena je i dubinska dezinfekcija.

U ovoj kasarni boravi oko 400 tražilaca azila i posle incidenta, uz policijsku istragu, biće sprovedene i bezbednosne provere. (kraj) dep

Share: