Reis o protestu u Pljevljima

17:15 20. 04. 2021. FoNet | Vera Barišić

PODGORICA - Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić reagovao je danas povodom protesta održanih u Pljevljima, zbog imenovanja Harisa Đurđevića za načelnika Centra bezbednosti u tom gradu, na kojem se između ostalog pevalo "ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska", prenela je Radio Slobodna Evropa.

"Ako ovo u Pljevljima nije šovinizam, ne znam onda šta je... ako nemamo pravo na neke funkcije, poželjno bi bilo da nam se odgovori - da li imamo pravo na vazduh? Pitam se, gde je država, NVO sektor, mediji, strane diplomate? Najverovatnije će biti da je ovo 'Ramazanska čestitka'", napisao je Fejzić na tviteru.

Protesti u Pljevljima, gradu na krajnjem severu Crne Gore održani su 19. aprila ispred Centra bezbednosti, nakon što je Kolegijum Uprave policije za novog načelnika policije u tom gradu imenovao Harisa Đurđevića, dosadašnjeg rukovodioca jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminaliteta u centru.

Više desetina građana blokiralo je saobraćaj, uzvikujući "Izdaja, izdaja", "Milo lopove" i pevajući "Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska". (kraj) vbr/dpv

Share: