Legitimnost "Oluje" neupitna

12:05 05. 08. 2021. FoNet

KNIN - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je povodom 26. godišnjice "Oluja" da nikad nikome "neće dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost 'Oluje' ni odbrambeni karakter Domovinskog rata" i poručio Srbiji da napusti "jalovu retoriku prošlosti", suoči se sa svojom odgovornošću i okrene budućnosti.

On je na državnoj ceremoniji u Kninu, aludirajući na učešćče predstavnika srpske zajednice, rekao da se simbolični gestovi iskazani na prošlogodišnjoj godišnjici "Oluje" "nastavljaju sprovoditi u delo, vodeći se politikom pomirenja, suživota i razumevanja, uz poštovanje istorijske istine i izražavanja pijeteta svim nedužnim žrtvama".

"Ali velikodušnost u pobedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost 'Oluje' ni odbrambeni karakter Domovinskog rata. To je poruka i našoj susednoj zemlji Srbiji, koja je, po meni trebala, napustiti jalovu retoriku prošlosti, suočiti sa svojom odgovornošću i okrenuti se politici pomirenja i budućnosti", poručio je Plenković. (kraj) vip/dj

Share: