Sprečićemo terorističke akte

00:06 02. 09. 2021. FoNet

BANJALUKA - Preduzećemo sve mere na uvezivanju i razmeni informacija sa drugim partnerskim policijskim i obaveštajnim organizacijama u regionu da bi sprečili bilo kakav teroristički akt, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač povodom upozorenja Stejt Departmenta da su u Bosni i Hercegovini mogući teroristički napadi.

Komentarišući preporuke Stejt departmenta američkim državljanima da preispitaju planove o putovanjima u BiH zbog mogućih terorističkih napada, Lukač je naveo da MUP još nije dobio zvaničnu informaciju. 

"Ne znam da li će je i poslati. Oni s vremena na vrijeme objave takve informacije, obično zbog nekih dešavanja u svetu, što bi se u ovom slučaju moglo odnositi na aktuelna dešavanja u Avganistanu", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci, prenela je Srna. 

Lukač je istakao da je sigurno da će se određeni broj ljudi iz Avganistana, koji su u nekom trenutku tokom borbenih dejstava učestvovali u njima, naći u nekim evropskim zemljama, čak i u regionu, pa i samoj BiH.

"Zbog toga smo ovo upozorenje shvatili veoma ozbiljno i svakako da ćemo preduzeti sve mere na uvezivanju i razmeni informacija sa drugim partnerskim policijskim i obaveštajnim organizacijama u regionu da bi spriječili bilo kakav teroristički akt", naglasio je Lukač.

On je podsetio da je BiH uvek podložna ovakvim pretnjama, s obzirom na to da ima istoriju izvršenja određenih terorističkih akata. 

U saopštenju objavljenom na zvaničnom vebsajtu Stejt departmenta, datiranom na 24. avgust ove godine, američkim državljanima se preporučuje da "ponovo razmisle o putovanju u BiH zbog kovida 19", kao i da je "neophodno pojačati oprez usled terorizma i nagaznih mina". (kraj) dep

Share: