Demanti crnogorske policije

00:53 04. 09. 2021. FoNet

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore saopštila je kasno večeras da su dezinformacije napisi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama da su crnogorski policijski službenici pomogli službenicima Bezbednosno informativne agencije (BIA) da ilegalno uđu u Crnu Goru.

Portal Standard je ranije večeras objavio saznanja "iz bezbednosnog sektora" da je načelnik Pete uprave BIA Goran Colić "ušao u Crnu Goru mimo evidencije na graničnom prelazu", koristeći seoske puteve "na području Gostun – Bistrica, u bjelopoljskoj opštini". 

Pojedini mediji preneli su da na području Gostuna čeka oko 60 bivših pripadnika Kobri koji u toku noći, navodno, treba da uđu u Crnu Goru preko neregistrovanih graničnih prelaza i uz logistiku crnogorskih policajaca, da bi se onda uključili u konvoje autobusa koji dolaze iz Srbije, a idu ka Podgorici.  

"Povodom teksta objavljenog na Portalu Standard pod naslovom: 'BIA instalirala svoju opremu u Cetinjskom manastiru, spremaju nelegalno ubacivanje 'Kobri'", u kojem se pominju policijski službenici Uprave policije Crne Gore, radi istinitog informisanja javnosti obaveštavamo vas da je reč o dezinformaciji", navodi se u reagovanju policije, preneo je crnogorski CDM. (kraj) dep

 

Share: