Jedinstvo srpskog naroda

23:19 14. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BANJALUKA - U Banjaluci je večeras održana svečana akademija povodom obeležavanja 15. septembra - Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na kojoj je poručeno da je srpski narod nedeljiv i da njegovo jedinstvo niko, nikada neće moći da sruši.

Svečanosti u Banjaluci je, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovala ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je rekla da je srpski narod jedan i da ima zajedničku prošlost i budućnost.

Kisić Tepavčević je istakla da je 15. septembar 1918. godine, dan proboja Solunskog fronta, jedan od najznačajnijih datuma iz savremene istorije srpskog naroda i jedan od najvećih uspeha srpske vojske u Velikom ratu, prenela je RTRS.

Zbog toga se taj dan, dodala je, danas obeležava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kao zajednički praznik Srbije i Republike Srpske, sa porukom da svi Srbi u svetu, ma gde bili i živeli, ovaj dan obeležavaju kao dan svesrpskog zajedništva, sloge i ponosnog isticanja svoje nacionalne trobojke. (kraj) is/dpv

Share: