NATO podržava suverenitet BiH

14:05 20. 10. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BRISEL - Snažno podržavamo suverenitet i teritorijalni integritet stabilne i sigurne Bosne i Hercegovine, poručili su iz sedišta Severnoatlanskog saveza (NATO) u Briselu, objavio je danas portal Radiosarajevo.ba.

To je komentar NATO povodom poslednjih aktivnosti člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini, koji je praktički najavio destrukciju Oružanih snaga BiH i otvoreno zapretio upotrebom oružane sile u slučaju "intervencije NATO u Bosni i Hercegovini", najavljujući čak i pomoć "prijatelja" koji ga neće ostaviti na cedilu, navodi taj portal.

"Nastavljamo da podstičemo domaće pomirenje, apelujemo da politički lideri izbegavaju retoriku podela. Posvećeni smo održavanju snažnog političkog dijaloga i praktične saradnje sa BiH i nudimo stalnu podršku naporima za evroatlantske reforme - na dobrobit svih u Bosni i Hercegovini - uključujući i napore Misije NATO" u Sarajevu", objavio je sarajevski portal, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika NATO u Briselu. (kraj) vip/dj

Share: