Protest Srba u Sarajevu

18:27 07. 12. 2021. FoNet

SARAJEVO - Ispred pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je protest predstavnika Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Republike Srpske, zajedno sa ostalim organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, na kojem je iskazano nezadovoljstvo radom ovih institucija pri procesuiranju ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Devet nevladinih organizacija iz Republike Srpske organizovalo je okupljanje porodica i protest ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH zbog dvostrukih standarda u procesuiranju ratnih zločina i potpunog zastoja u traženju nestalih Srba, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

"Više od 100 učesnika izrazilo je nezadovoljstvo poništenom presudom generalu tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu, osuđenom na 10 godina zbog stravičnih zločina nad Srbima u Vozući".

Porodice poginulih su istakle da su "čašu žuči" prelila poslednja hapšenja Srba i oslobađajuća presuda Mahmuljaninu, kome je danas započelo obnovljeno suđenje.

Učesnici protesta su najavili da će se ponovo okupiti, ukoliko se ne izjednači odnos prema svim žrtvama u Sudu BiH. (kraj) dep

Share: