Abazović i šverc cigareta

13:58 22. 12. 2022. FoNet | Vera Barišić

PODGORICA - Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore i bivši ministar odbrane Raško Konjević pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispita navode iz dokumenta u kojem se navodi da je premijer Dritan Abazović odobravao krijumčarenje cigareta pod patronatom bivšeg direktora Uprave carina Rada Miloševića, koji je uhapšen u sredu uveče.

"Može biti od koristi SDT da nastavi dalje u otkrivanju nezakonitih radnji. Nisam obveznik zakona a interes javnosti je da zna. Segmenti informacije u vezi sa R.M. su već potvrđeni do nivoa osnova sumnje pa očekujem da se i drugi delovi provere. Ruka pravde kao bumerang", napisao je Konjević na Tviteru.

U neimenovanom dokumentu koji je objavio Konjević piše da se "prema operativnim saznanjima, krijumčarenje cigareta odvija pod patronatom direktora Uprave prihoda i carina, Rada Miloševića, a iste su odobrene od strane premijera Dritana Abazovića, koji deo prihoda iz predmetnih aktivnosti koristi za lične ili potrebe političkog subjekta koji predvodi". (kraj) vbr/bdr

Share: