Normalni navijači

20:00 18. 08. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Nemački železničari su u petak, na otvaranje nove sezone Bundeslige, pozvali navijače da ne prave incidente na stanicama i u vozovima. Minulih sezona bilo je mnogo problema, podsetio je železnički sindikat EVG.

EVG je istovremeno nacionalne Nemačke železnice (DB) zamolio da preduzmu dodatne mere da zaposlene zaštite od agresivnih navijača.

U posebnim vozovima koji su prevozili navijače često je bilo sukoba, napada i vandalizama, rekao je sindikalni lider Martin Burkert za Redakcijsku mrežu Nemačke u petak.

"Na početku Bundeslige molimo sve fudbalske navijače da se u vozovima i na stanicama ponašaju pristojno i uz poštovanje", rekao je Burkert, dodajući da i klubovi treba da utiču na navijače.

Nemačkim železnicama je predložio da zaposlenima obezbede satove sa dugmadima za hitne slučajeve, odnosno za alarmiranje policije.

Na dane utakmica treba da bude dovoljno policije, koja više treba da radi na identifikaciji izgrednika, rekao je Burkert.

Uz to, železnica treba da koordinira vozni red tako da se navijači rivalskih klubova ne susreću do stadiona. (kraj) dep/mk

Share: