Karlson intervjuiše Putina

09:16 07. 02. 2024. FoNet | Dušan Krunić

MOSKVA - Američki novinar i bivši voditelj Foks Njuz Taker Karlson, koji se trenutno nalazi u Moskvi, objavio je da će intervjuisati ruskog predsednika Vladimira Putina, javlja danas Politiko.

"To je naš posao, mi smo u novinarstvu, naš zadatak je da informišemo ljude", rekao je Karslon objašnjavajući zašto želi da uradi taj intervju.

Karslon je preko socijalnih medija poručio da intervju tek treba da se dogodi i nije precizirao kada će biti emitovan, ali je rekao da će razgovor sa Putinom biti objavljen u integralnoj verziji, besplatno na njegovom ličnom internet sajtu.

U tekstu Politika se dodaje da je predsednik Rusije poslednji put imao razgovor sa nekim američkim novinarom u junu 2021. godine i to sa Kir Simons sa NBC TV.

Karslon je rekao da je motiv da razgovara sa predsednikom Rusije to što "populacija zemalja engleskog govornog područja nije dovoljno dobro informisana o ratu u Ukrajini, jer im niko nije rekao istinu".

On tvrdi da "zapadni mediji dezinformisu javnost" i da su glasila korumpirana.

"Oni lažu svoje čitaoce i gledaoce i čine to uglavnom namerno", rekao je Karslon.

Prema Karslonovim rečima, vlasnik platforme "Iks" Ilon Mask, na kojoj će intervju takođe biti emitovan, obećao je da neće blokirati pristup ili na bilo koji način ometati emitovanje razgovora sa Putinom. (kraj) mjj/kru/dj

Share: