Neodgovorno o ratu

21:00 17. 02. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BUDIMPEŠTA - Ambasador Ruske Federacije u Budimpešti Jevgenij Arnoldovič Stanislavov izjavio je danas da političari na Zapadu na krajnje neodgovoran način stalno najavljuju mogućnost trećeg svetskog rata sa Rusijom, pa je Moskva je prinuđena da reaguje na takve komentare, a onda zapadni mediji od toga prave senzaciju.

Stanislavov je u intervjuu za mađarski dnevnik Mađar Nemzet. rekao da se te izjave daju "na nivou zvaničnog rukovodstva SAD i NATO" da će, ako Rusija sada pobedi u Ukrajini, doći na red i zemlje bloka.

"Na ove insinuacije je predsednik Rusije morao još jednom da odgovori na sastanku u ruskom Ministarstvu odbrane u decembru 2023. On je rekao da Rusija neće da ratuje sa Evropom, a nama zemlje NATO nikada nisu bile potrebne – ni sada i neće nam biti potrebne u budućnosti“, rekao je ruski diplomata.

On je ocenio kako takvim izjavama Amerikanci žele dodatno da udalje Evropu od Rusije, a sa druge strane – da zastraše evropsku javnost kako bi dobili novac za finansiranje isporuke oružja Ukrajini. (kraj) vip/bdr

Share: