Odustala od kandidature

18:17 06. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

ČARLSTON - Američka političarka Niki Hejli odustala je danas od kampanje za republikansku predsedničku nominaciju, ali nije podržala svog glavnog rivala Donalda Trampa, već ga je pozvala da zasluži podršku umerenih republikanaca i neopredeljenih glasača, koji su stali iza njene kandidature.

"Sada je na Donaldu Trampu da zasluži glasove onih u našoj stranci, ali i van nje, koji ga nisu podržali i nadam se da će to uraditi", rekla je Hejli obraćajući se javnosti iz Čarlstona u Južnoj Karolini, javlja AP.

Bivša američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama rekla je da "ne žali" zbog ulaska u kampanju za kandidaturu za predsednika.

"Pre nešto više od godinu dana pokrenula sam kampanju za predsednika. Kada sam počela, rekla sam da je kampanja zasnovana na mojoj ljubavi prema zemlji", navela je ona. "Baš prošle nedelje, moja majka, prva generacija imigranta, mogla je da glasa za svoju ćerku za predsednika. Samo u Americi", istakla je Niki Hejli, bivša guvernerka Južne Karoline, koja je bila Trampov prvi značajni rival kada je ušla u trku u februaru 2023. (kraj) vem/bdr

Share: