Poziv pristalicama Niki Hejl

19:52 06. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

VAŠINGTON - Američki predsednik Džozef Bajden apelovao je danas na pristalice dosadašnje kandidatkinje za republikansku predsedničku nominaciju Niki Hejli da ga podrže na izborima u novembru, s obzirom na to da je njegov jedini preostali rival Donald Tramp poručio da ih ne želi.

Nedugo nakon što je Niki Hejli odustala od kampanje za republikansku predsedničku kampanju, Bajden je izjavio da je bivša guvernerka Južne Karoline imala nameru da kaže istinu o Trampu, uključujući "haos koji ga uvek prati" i "njegovu nemogućnost da sagleda šta je dobro, a šta loše", javlja Rojters.

Tramp je "jasno rekao da ne želi pristalice Niki Hejli. Želim da budem jasan - za njih ima mesta u mojoj kampanji", naveo je Bajden u saopštenju.

Bajden je dodao da zna da se mnogi sa tim neće složiti, ali da se nada i veruje da je moguće postići saglasnost na fundamentalnim pitanjima očuvanja američke demokratije, privrženosti vladavini prava, tretiranja drugih s poštovanjem i dostojanstvom, te očuvanja NATO i suprotstavljanja protivnicima Sjedinjenih Američkih Država. (kraj) vem/bdr

Share: