Duma o 25 godina NATO agresije

13:38 20. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

MOSKVA - Ruska Državna duma usvojila je na plenarnoj sednici nacrt dokumenta kojim će se obratiti Ujedinjenim nacijama (UN) povodom 25-godišnjice NATO bombardovanja SR Jugoslavije, u kojem je ocenjeno da su time stvorene pretpostavke za nove vojne akcije širom sveta pod "maskom navodne borbe za vrednosti slobode i demokratije", javlja danas RIA Novosti.

Oba doma ruskog parlamenta pozivaju UN, međunarodne parlamentarne organizacije i parlamente stranih država da osude vojnu operaciju zemalja NATO protiv Jugoslavije, da se suprotstave pokušajima menjanja istorijske istine o tragičnim događajima 1999. godine u korist Zapada i da preduzmu mere kako bi se zemlje članice NATO pozvale na međunarodno-pravnu odgovornost za agresiju na SRJ, navedeno je u nacrtu teksta.

"Uverenje kolektivnog Zapada u svoju nepogrešivost i pravo da odlučuje o sudbini drugih naroda i država dovelo je do stvaranja neonacističkog režima u Ukrajini koji je posle državnog udara 2014. godine postavio kurs za sprovođenje politike genocida nad ruskim stanovništvom i pokretanje oružanog sukoba na teritoriji ove zemlje", navedeno je u nacrtu rezolucije. (kraj) vem/dj

Share: