Evroservis

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Nova Radna grupa za zakone

23. 11. 2022. 15:30 | FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je, nakon današnjeg prvog sastanka i konsultacija, formiralo novu Radnu grupu koja će raditi na usvajanju izmena i dopuna Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima, saopšteno je iz Ministarstva.

Radnu grupu čine predstavnici relevantnih ministarstava i državnih organa, kao i predstavnici devet medijskih i novinarskih udruženja, i to u formatu udruženja koji su učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Prvom sastanku Radne grupe prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i šef Misije OEBS u Srbiji Jan Bratu.

Jovanović i Bratu istakli su da je reč o veoma važnom medijskom zakonu i da članovi mogu da računaju na pomoć, podršku i saradnju u procesu izrade zakona.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i partneri iz Misije OEBS, Delegacije EU, ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer, koji sa Vladom Srbije i medijskim i novinarskim udruženjima rade u procesu izrade zakona i na svim pitanjima od značaja za medijsku zajednicu. (kraj) vbr/dal/dj

Share: