Svet

Srbija

Reels

Nasilje na koje se reaguje

"Nasilje kojem su izloženi oni koji zagovaraju nenasilje nije izazvano njihovim rečima već je to nasilje na koje reaguju", izjavila je FoNetu programske direktorke Inicijative mladih za ljudska prava Sofije Todorović u okviru serijala Kvaka 23.
Vidi sve
Demokratija pala na testu
Demokratija pala na testu
Ukoliko vladajuće strukture ne shvate da dolazi vreme i da je normalno da se vlast menja na fer i poštenim izborima, građani će ponovo biti na ulici, izjavila je u intervjuu FoNetu izvršna direktorka Beogradskog centra za ljudska prava (BCLJP) Sonja Tošković i upozorila da samo od vlasti zavisi da li će biti nasilja ili neće.
/
Pravila potisnula pravo
Pravila potisnula pravo
U novom izdanju FoNetovog serijala razgovora Kosinus, o rešavanju kosovskog problema govore poslanik Ekološkog ustanka Dragan Jonić i poslanica pokreta Mi-snaga naroda Jelena Pavlović.
/
Sprečiti postizanje većine
Sprečiti postizanje većine
Generalna sekretarka Fondacije Centar za demokratiju Nataša Vučković izjavila je FoNetu da će eventualno članstvo Kosova u Savetu Evrope (SE) biti presedan i za samu tu instituciju, jer bi Komitet ministara prihvatanjem Prištine u članstvo prekinuo politiku neutralnosti unutar te organizacije.
/
Voda za mir
Voda za mir
Manifest “Voda za mir” sastavilo je 45 ekoloških organizacija i inicijativa, okupljenih u savez “Odbranimo reke Balkana”, da bi u regionu skrenuli pažnju na probleme vodosnabdevanja, zaštite reka i prirode, ali i pozvali na mir, rekla je FoNetu aktivistkinja inicijative “Pravo na vodu” Žaklina Živković.
/