Svet

Srbija

Reels

Pravno nevidljive

LGBT porodice nisu pravno vidljive u našoj državi, u izjavi za FoNet programske koordinatorke za edukaciju u LABRIS Aleksandre Gavrilović.
Vidi sve
Problemi duginih porodica
Problemi duginih porodica
Dugine ili LGBT porodice nisu pravno vidljive u Srbiji, izjavila je FoNetu predstavnica organizacije Labris Aleksandra Gavrilović, dodajući da je ona, prema srpskim zakonima, samohrana majka, bez obzira na to što u zajednici sa svojom partnerkom ima troje dece.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 27. februara do 4. marta 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Samovlasti nema mesta
Samovlasti nema mesta
U izveštaju ODIHR jasno stoje naznake o neregularnostima koje su nezamislive u fer i slobodnim izbornim sistemima, izjavio je u intervjuu FoNetu stručnjak za ljudska prava i bezbednost Saša Janković i ocenio da se politici stabilokratije nazire kraj, iako Zapad još nije spreman da probuši balon odnosa sa zvaničnim Beogradom.
/
Sve je bolje od rata
Sve je bolje od rata
U novom izdanju FoNetovog serijala Kosinus o rešavanju kosovskog problema govore novinar Nenad Šebek i istoričar Nemanja Dević.
/