Promo

na poziv niškog Episkopa

Imlekova donacija Bogosloviji

12. 10. 2021. 15:33 | FoNet

BEOGRAD - Kompanija Imlek odazvala se danas pozivu episkopa niškog Arsenija da pruži podršku Bogosloviji Svetog Kirila i Metodija u Nišu i u skladu sa svojom misijom društveno odgovornog poslovanja, uputila je donaciju svojih proizvoda ovoj ustanovi, saopšteno je iz kompanije.

Posle NATO bombardovanja 1999. godine, zajedno sa velikim delom našega naroda sa Kosova i Metohije, Bogoslovija je bila prinuđena da napusti svoje istorijsko sedište i da svoje utočište pronađe u Nišu.

Vladika Arsenije 2017. godine je uveden u tron episkopa niških kao dotadašnji vikarni arhijerej partrijarha Irineja, a kompaniju Imlek pozvao je da pokaže svoj društveno odgovorni karakter i pruži svoj doprinos boravku i obrazovanju mladih duhovnika u internatu.

„Veliki i odgovorni posao koji nam je naša sveta Crkva poverila, u današnje vreme, ne možemo obavljati bez pomoći dobrih i humanih ljudi, društveno odgovornih kompanija ili pojedinaca. Blagodarimo kompaniji Imlek na ovoj, za naše učenike, značajnoj donaciji u mleku i mlečnim proizvodima. Zahvalni smo jer pomažući nam u stvaranju optimalnih uslova za život i rad naših učenika, direktno pomažu budućnost naše Crkve koju i čine naši učenici. Ljubav i briga o potrebama bližnjih je srž našeg hrišćanskog života. Siguran sam da će ovaj pozitivan primer Kompanije Imlek biti značajna lekcija i za naše učenike, da i oni, u svoje vreme, umeju da prepoznaju potrebe ljudi i da na njih odgovore u skladu s jevanđelskim načelima“,  rekao je niški ppiskop Arsenije.

Od osnivanja, u fokusu Imlekovog poslovanja jesu mladi i đaci, te je, u skladu sa tim, kompanija uvek spremna da pruži dodatnu potporu i pomoć.

„Osim odgovornosti da se na tržište isporuče samo kvalitetni, zdravi i bezbedni proizvodi, Imlek veliki značaj pridaje i projektima odgovornog društvenog ponašanja. Opredeljenje kompanije je da pomaže zajednici, a naročito mladima, te je poziv Vladike niškog g. Arsenija bio prilika da iznova potvrdimo svoju misiju i napravimo još jedan plemeniti gest. Zadovoljstvo je učestvovati u projektima humanog karaktera koji akcenat stavljaju na omladinu. Negujući tradiciju i tradicionalne vrednosti i ukazujući pomoć kad god smo u prilici, kao regionalni lider u ovoj industriji, nastojimo da podstaknemo i druge kompanije na društveno odgovoran angažman i humanost koja ovo društvo čini lepšim i boljim“, rekla je regionalna menadžerka komunikacija i korporativih poslova kompanije Imlek Marija Malović. (kraj) dep

Share: