Promo

U rezidenciji norveškog ambasadora u Beogradu

Predstavljena dva brenda

26. 11. 2021. 11:03 | FoNet

BEOGRAD - Rezidencija norveškog ambasadora u Beogradu ugostila je u četvrtak predstavnike Udruženja diplomatskih supružnika u Beogradu, a domaćin skupa bila je Trine Ditlevsen, supruga ambasadora Norveške.

Događaj je organizovan u znak podrške malim i srednjim preduzećima, a kao nastavak aktivnosti Ambasade Norveške u oblasti jačanja cirkularne ekonomije u Srbiji, i produbljivanja svesti o održivom razvoju zasnovanom na „zelenim principima“, uz primere kako mala preduzeća u Srbiji mogu da se uključe u ovaj globalni trend.

"Ambasada Norveške svesrdno podržava zelenu agendu, cirkularnu ekonomiju, inovacije i mala i srednja preduzeća u Srbiji. Norveška preduzeća donose visoko društveno odgovorne korporativne kulture, ali je važno da primeri korporativne društvene odgovornosti dolaze i iz srpskih preduzeća, kakve smo imali danas. Brendovi Bulka i Køøzmetik posluju u skladu sa prirodom, primenjujući principe niskog otpada, reciklaže, očuvanja prirodnih resursa; ključne reči vodilje su im – «spora moda» i optimizacija, a njihovi poslovni principi se suprotstavljaju prekomernoj potrošnji i rasipanju. Veoma sam srećan što sam danas bio u mogućnosti da ugostim tako inspirativan događaj u svojoj rezidenciji, rekao je ambasador Gjelstad.

Na skupu su predstavljena dva mlada, inovativna domaća brenda - BULKA (unikatna dizajnerska odeća) i KØØZMETIK (prirodna ručno rađena kozmetika).

Ono što ta dva brenda izdvaja od ostalih, osim kreativnosti, kvaliteta i atraktivnosti proizvoda, jeste društveno odgovoran pristup proizvodnji, sa fokusom na održivi razvoj, cirkularnu ekonomiju i princip maksimalne uštede prirodnih resursa i minimuma otpada.

Događaj je vokalnim nastupom uveličala Aleksandra Denda - nominovana za Gremi nagradu, tekstopisac, ambasador kulture, Berklee Alumna i suosnivač ženskog ansambla ROSA, u pratnji pijaniste, kompozitora, aranžera i osnivača Etno Džez Orkestra, Stevana Milijanovića, i uz plesnu improvizaciju izuzetne Isidore Marić, sa bogatim iskustvom balerine u Narodnom pozorištu i Pozorištu na Terazijama. Isidora je i profesor baleta a nastupe je imala širom sveta.

Nina Bogosavljev, osnivač i vlasnik brenda BULKA, zahvalila je Ambasadi Norveške na pomoći u promociji brenda i principa zdravog, odgovornog i održivog poslovanja.

Osnivači brenda KØØZMETIK, Daniela Staković, Jovana Antić, izjavili su da su bili iznenađeni i oduševljeni pozivom gospođe Ditlevsen da učestvuju na ovom događaju, što vide kao potvrdu da nešto rade kako treba.

Trine Ditlevsen izrazila je zadovoljstvo uspešnom realizacijom događaja i obećala nastavak saradnje sa mladim srpskim brendovima, kroz promociju njihovih proizvoda i društveno odgovorno poslovanje. (kraj) dep

Share: