Promo

Uručena Nagrada za žensku hrabrost Nikolini Pavićević

Avon akcija: Reci ne nasilju

10. 12. 2021. 14:29 | FoNet

BEOGRAD - Povodom globalne kampanje ,,16 dana aktivizma’’, Avon akciji "Reci NE nasilju nad ženama" dodeljena je Nagrada za žensku hrabrost Nikolini Pavićević, autorki Instagram profila „Kritički”, saopštila je ta kompanija.

Posvećenos Nikoline Pavićević društveno značajnim temama, smelo i otvoreno bavljenje važnim ženskim pitanjima, profesionalni odnos u skretanju pažnje šire javnosti, kao i predani rad na edukaciji širokog auditorijuma, učinili su da upravo ona bude dobitnica ovog važnog priznanja.

Plaketa je simbolično uručena ispred Skulpture ženske hrabrosti, autora prof. Marka Lađušića, koja je pre tačno dve godine postavljena zahvaljujući kompaniji Avon, a uz podršku Ušće SC na čijem se platou i nalazi. Prva ovakve vrste kod nas, skulptura je postavljena sa ciljem podizanja svesti o važnosti rodne ravnopravnosti, ali i osnaživanja žena.

„Kad čujete koliko žena prolazi ili je prošlo kroz neki oblik partnerskog ili verbalnog nasilja, brzo shvatite da živimo u mizoginom društvu koje počiva na obrascima koje takvo nasilje dozvoljava, i da zaista niste sami, samo nismo dovoljno pričali o tome. Ali, čini mi se da se situacija menja na bolje. Podršku bih poslala i ljudima bliskim ženama koje preživljavaju nasilje – nekad je nasilnik izmanipulisao žrtvu do te mere da ona ne veruje prijateljima i porodici koji joj pokušavaju ukazati na to. Napraviti prvi korak, i priznati sebi šta se dešava, bude najteže, ubrzo nakon toga postaje lakše”, izjavila je Nikolina Pavićević

Ovogodišnja Avon kampanje fokusirana je na podizanje svesti o verbalnom nasilju, kao jednom od najčešćih vidova zlostavljanja u partnerskim odnosima.

Autonomni ženski centar od 1993. godine pruža podršku ženama sa iskustvom nasilja, putem besplatnog SOS telefona 0800 100 007.

U akciji Reci NE nasilju nad ženama, kompanija Avon je ovoj organizaciji najavila i donaciju vrednu milion i po dinara, za podršku redovnih aktivnosti tokom 2022. godine. (kraj) dep

Share: