Promo

Visa uvela uslugu

Savetovanja u oblasti kriptovaluta

19. 01. 2022. 14:08 | FoNet

BEOGRAD - U novoj globalnoj studiji, „Kripto fenomen: stavovi potrošača i upotreba kriptovaluta“, Visa je otkrila da skoro jedna trećina ispitanika koristi kriptovalute kao sredstvo ulaganja ili kao sredstvo razmene.

Novo istraživanje kompanije Visa pokazalo je značajnu svest i usvajanje kriptovaluta među potrošačima širom sveta. Na globalnom nivou, skoro 40 odsto anketiranih vlasnika kriptovaluta izjavilo je da će verovatno ili vrlo verovatno promeniti svoju banku za onu koja nudi proizvode kao što su kriptovalute u narednih 12 meseci.

Za finansijske institucije koje žele da svojom kripto ponudom privuku ili zadrže klijente, trgovce koji se bave NFT-ijem ili centralne banke koje istražuju digitalne valute, ključan prvi korak je razumevanje kripto ekosistema.

Zahvaljujući saradnji sa više od 60 kripto platformi, globalna mreža konsultanata i stručnjaka kompanije Visa u mogućnosti je da pomogne finansijskim institucijama da procene kripto potencijale, razviju konkretne strategije i kreiraju nova korisnička iskustva i inovacije, kao što su programi kripto nagrađivanja i integrisani CBDC novčanici.

"Videli smo promenu u načinu razmišljanja naših klijenata u poslednjih godinu dana, od želje da istražuju i eksperimentišu sa kriptovalutama, do kreiranja strategije i mapiranja razvoja proizvoda“, rekao je globalni direktor sektora Visa Consulting & Analytics u kompaniji Visa Karl Rutštajn.

Visa sarađuje sa klijentima i partnerima širom sveta, uključujući SAD, gde Visa tim radi sa kompanijom za finansijske usluge UMB Financial Corporation.

"Počeli smo da sarađujemo s kompanijom Visa da bismo saznali više o digitalnoj valuti i slučajevima upotrebe koji su najrelevantniji za različite oblasti poslovanja, dok služimo klijentima u godinama koje su pred nama“, istakla je Uma Vilson, izvršna potpredsednica, direktorka za informacije i proizvode u UMB banci. „Visa Consulting & Analytics tim nam je pomogao da razmišljamo o razvoju strategije – od izbora proizvoda i partnera do tehnologija, finansijskih procena, rizika i usklađenosti“, dodala je Vilson.

Kriptovalute postaju sve važnije za finansijske institucije: novo globalno istraživanje otkriva da bi skoro 40 odsto vlasnika kriptovaluta zamenilo svoju banku onom koja nudi kripto proizvode

"Kriptovalute predstavljaju tehnološki pomak u oblasti kretanja novca i digitalnog vlasništva. S obzirom na to da potrošači menjaju svoj pristup ulaganju i poglede na budućnost novca, svakoj finansijskoj instituciji će biti potrebna kripto strategija“, istakao je Teri Angelos, viši potpredsednik i globalni direktor fintech-a kompanije Visa. (kraj) dep

Share: