Promo

DONACIJA MK GROUP I AIK BANKE

Pomoć za 2.500 dece i mladih

14. 07. 2022. 14:54 | FoNet | Desk

BEOGRAD - MK Group i AIK Banka, već deset godina podržavaju organizaciju SOS Dečija sela Srbija, a prethodne tri godine pomažu i rad njihovog posebnog programa - Centra za podršku porodici u Nišu, kome su donirale ukupno 96.000 evra.

Ovom prilikom, ujedno je između grada Niša i SOS Dečija sela Srbija potpisan i sporazum o saradnji, usmeren na realizaciju zajedničkih aktivnosti za pružanje podrške deci, mladima i porodicama u riziku, unapređenje socijalne inkluzije, smanjenje siromaštva, ekonomsko osnaživanje i porodičnu funkcionalnost, kroz implementaciju SOS programa jačanja porodice.

"Već deset godina MK Group i AIK Banka su uz decu i SOS Dečija sela, a posebno smo im zahvalni na donacijama niškom Centru za podršku porodici. Aktivnosti centra usmerene su na pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, koje su se usled nepovoljnih životnih okolnosti našle u riziku od odvajanja dece. Saradnici Centra rade i sa porodicama koje se pripremaju za povratak deteta nakon perioda razdvojenosti, kao i sa hraniteljima koji deci obezbeđuju alternativno zbrinjavanje“, izjavila je nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija Vesna Mraković.

"Tri godine zaredom podržavamo Centar za podršku porodici u Nišu. Od osnivanja centra, zahvaljujući njihovom radu pomoć je do sada je dobilo oko 1500 niške dece, više od 1000 mladih i odraslih, u preko 640 porodica. Drago nam je što smo učestvovali u tome i našom donacijom pomogli realizaciju ovog programa podrške", rekla je direktorka korporativnih poslova MK Group Aleksandra Stojanović.

Organizaciji SOS Dečija sela Srbija i njihovim projektima, MK Group i AIK Banka donirale su u proteklih deset godina više od 350.000 evra kroz razne vidove pomoći.

Grupacija kontinuirano podržava sve lokalne zajednice u kojima posluje, a u poslednjih pet godina uložila je pet miliona evra u društveno odgovorne aktivnosti. (kraj) deo/dj

Share: