Promo

IKEA predstavila kolekciju

Vardande, inspirsana negom

01. 08. 2022. 13:54 | FoNet | Desk

BEOGRAD - Nova VÅRDANDE kolekcija osmišljena u partnerstvu sa pet azijskih socijalnih predzeća omogućavaju bolji svakodnevni život osetljivih grupa kroz dugoročne prilike za njihovo zapošljavanje i unapređenje kvaliteta života, saošpštila je dana kompania Ikea.

VÅRDANDE na švedskom znači negujući i u skladu sa značenjem, kolekciju čine proizvodi od tekstila kao što su kimono, prostirke za jogu i ćebad, kao i meka korpa za odlaganje, činije i saksije za biljke.

Kolekciju su osmislile IKEA dizajnerke Akankša Deo i Sara Fager, a veliki deo kolekcije izrađen je ručno, ili u skladu sa principima održivog poslovanja socijalnih kompanija sa kojima IKEA sarađuje.

“Kolekcijom VÅRDANDE, želimo da ponudimo ljudima priliku da se opuste i pronađu unutrašnju snagu. Kolekcija sadrži različite proizvode koji mogu pomoći da napravite male promene, ali značajnog uticaja – za sebe i one koji su ih napravili. Kolekcija je izrađena u partnerstvu sa socijalnim preduzećima Classical (Bangladeš), Ramesh Flowers, Doi Tung (Tajland) i Spun (Indija), i SAITEX (Vijetnam) – pet kompanija posvećenih stvaranju dugoročnih prilika za marginalizovane i osetlljive grupe”, rekla je poslovna liderka socijalnog preduzetništva u kompaniji IKEA Lena Sörmon.

Većina materijala je lokalnog porekla, kao što su vlakna lista banane, glina i juta koji potiču sa mesta u kojima posluju socijalne kompanije, naši partneri.

Pamučni proizvodi su izrađeni od pamuka iz održivijih izvora*. To znači da se pamuk koji mi koristimo u poređenju sa tradicionalnim uzgajanjem, gaji uz korišćenje manje vode, hemijskog đubriva i pesticida, dok se istovremeno povećava marža farmera. Materijali potiču iz Bangladeša, Vijetnama, Tajlanda i Indije gde se nalalaze naši socijalni partneri.

Kolekcijom VÅRDANDE kompanija IKEA želi da stvori mogućnosti za zapošljavanje i razvoj privrede za one kojima je to najpotrebnije. Saradnjom sa lokalnim socijalnim preduzećima, koja zapošljavaju ljude sa poteškoćama u pronalaženju posla, stvaraju se prilike za poboljšanje života mnogim ljudima.

Kolekcija je dostupna u robnoj kući IKEA Beograd od 1. avgusta ove godine. (kraj) dep/dj

Share: