Promo

Nordeus fondacija pokrenula

Besplatna platforma Gejmlab

22. 09. 2022. 13:49 | FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Nordeus fondacija saopštila je danas da pokreće besplatnu platformu za učenje o gejmingu pod nazivom Gejmlab, čiji je cilj da bude centralno mesto za sticanje veština i znanja potrebnih za učenje i prva iskustva u razvoju igara.

Kako se navodi, kroz kurseve, iskustvo stručnjaka praktičan rad, otvorene izvore informacija, mladi mogu da steknu osnovna znanja o samoj industriji, disciplinama i karijerama u okviru nje.

Početna verzija platforme obuhvata kurseve o šest ključnih disciplina u gejming industriji uz mnoštvo drugih korisnih informacija i izvora.

Znanje i iskustvo sa polaznicima kursa, za početak dele stručnjaci Nordeusa i Srpske asocijacije industrije video igara (SGA) , a u planu je pridruživanje i drugih kompanija.

Prvih šest kurseva na platformi realizovani su kao deo projekta "Preduzmi ideju" koji sprovodi Inicijativa "Digitalna Srbija" uz podršku USAID. Te lekcije pružaju uvod u osnovne discipline i karijere u gejming industriji, a svoja iskustva i znanja kroz njih dele stručnjaci iz Nordeusa i SGA.

Pored osnova razvoja video igara i programiranja u gejmingu, zainteresovani će za početak imati priliku da saznaju više o gejm dizajnu, umetnosti u igrama, marketingu i istraživanju korisničkog ponašanja.

"Na platformi će pored kurseva u budućnosti biti svima dostupni i besplatni obrazovni programi, usmereni prevashodno na srednjoškolce i studente", rekao je programski menadžer Nordeus fondacije Miloš Paunović.

On je naveo da je razvoj video igre izvanredan multidisciplinarni obrazovni proces, kroz koji deca i mladi mogu da unapređuju svoja znanja iz programiranja, digitalne umetnosti, dizajna, dok unapređuju i svoju kreativnost i timski rad. (kraj) vbr/dj

Share: