Svet

Srbija

Reels

Srbija neposlušan đak

Većina poslanika Evropskog parlamenta i parlament u celini ne vide Srbiju kao ravnopravnog partnera, već kao neposlušnog đaka kog treba staviti u magareću klupu, izjavio je za FoNet istoričar Milan St. Protić.
Vidi sve
Na pogrešnoj strani istorije
Na pogrešnoj strani istorije
Advokat Aleksandar Olenik izjavio je FoNetu da ne očekuje promenu u spoljnoj politici Srbije prema Rusiji, posle smrti najvećeg protivnika ruske vlasti Alekseja Navaljnog, ukazujući da takvim stavom vlasti u Beogradu čine nemerljiivu štetu svojim građanima i državu ponovo svrstavaju na pogrešnu stranu istorije.
/
Peščane mušice u Srbiji
Peščane mušice u Srbiji
Peščane mušice, koje su bile karakteristične za tropska područja, počele su da se pojavljuju i u Srbiji i da prenose lajšmaniju i virus koji izaziva meningitis, rekla je FoNetu viša naučna saradnica Instituta za medicinska istraživanja u Beogradu Suzana Blesić, ali je naglasila da njihova zastupljenost još nije velika.
/
Plivanje u haosu
Plivanje u haosu
U Srbiji se ljudi ponovo opredeljuju za medije kao za političke stranke, što pokazuje da je polarizacija u medijima jednaka kao i u društvu, a slika medijske scene je slika jedne siromašne države, izjavio je FoNetu novinar Dragan Ilić, ukazavši da mediji, kao i politika, imaju potrebu da "šminkaju stvarnost".
/
Diskiminacija devojčica
Diskiminacija devojčica
Čak 77 odsto devojčica prepoznaje da u Srbiji postoji diskriminacija žena, dok je 45 odsto njih u školi iskusilo određene vidove diskriminacije samo zato što su devojčice, izjavila je FoNetu predstavnica Akademije ženskog liderstva Svetlana Stefanović, pozivajući se na rezultate istraživanja “Devojke imaju reč”.
/