Promo

LANSIRAN PORTAL EURACTIV.RS

Intervju ministarke Miščević

20. 01. 2023. 15:18 | FoNet | Desk

BEOGRAD - Najveća regionalna medijska kompanija Adria Media Group, kao ekskluzivni partner EURACTIV mreže za Srbiju, lansirala je novi sajt euractiv.rs.

Portal specijalizovan je za pitanja Evropske unije i najrelevantnija je  destinacija našim građanima za važne informacije koje se tiču evropskog puta Srbije.

Ministarka za evropske integracije u Vladi Srbije Tanja Miščević prva je dala intervju za novi portal i pozdravila njegovo lansiranje:

“Dobra vest na srpskoj medijskoj sceni je povratak Euroactiv portala, koji je u potpunosti posvećen zbivanjima u EU. Građani Srbije, ali i drugi u regionu koji razumeju naš jezik, imaće priliku da dobiju informacije o svim politikama EU, najvažnijim globalnim političkim zbivanjima kroz prizmu evropskih integracija, kao i o uticaju tih politika na sve segmente društva u državama članicama, kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Uniji”, rekla je ministarka.

Ceo intervju dostupan je na sajtu euractiv.rs

Redakcija EURACTIV Srbija formirana je u okviru Monda, a na njenom čelu je Bojana Zimonjić Jelisavac, glavna urednica Monda. 

Prema njenim rečima, portal euractiv.rs će iz EU donositi najvažnije vesti, informacije i analize važne za Srbiju i region, a omogućiće i da se vesti iz Srbije i čitavog regiona čuju u EU. “Izveštavaćemo objektivno, bićemo relevantni, postavljaćemo pitanja i donosićemo odgovore.

Naša misija je da produbimo debate, kako unutar institucija tako i van njih, na činjeničan, konstruktivan i transparentan način”, poručila je Zimonjić Jelisavac.

Iz sedišta EURACTIV-a iz Brisela, ovim povodom, stigla je sledeća poruka: “EURACTIV želi dobrodošlicu novim partnerima u Srbiji, za koje verujemo da će nam omogućiti da unapredimo razmenu relevantnih informacija između Brisela i Srbije.

Radujemo se konstruktivnoj saradnji, naročito imajući u vidu dugotrajan proces pridruženja Srbije Evropskoj uniji i promene politika koje on podrazumeva”.(kraj) dep/dj

Share: