Promo

Projekcija filma i tribina u Kulturnom centru Grad

Repetitor u CZ

07. 02. 2023. 13:04 | FoNet | Desk

BEOGRAD - U  četvrtak, 9. februara u 20h u Kulturnom centru Grad biće održana projekcija dokumentarnog filma „Suženi snovi - Repetitor u CZ-u“, koji predstavlja priču o koncertu beogradskog rok sastava Repetitor na šetalištu najvećeg zatvora na Balkanu - Okružnog zatvora u Beogradu, poznatog kao CZ, u leto 2017. godine.

Na tribini će, nakon projekcije, o temama filma, o susretu članova benda i osuđenika, o sinergiji koju je ovaj događaj proizveo, rokenrolu i značaju resocijalizacije za život osuđenika govoriti rediteljka Lea Vahrušev, kamerman Milorad Milanković i članovi benda Repetitor. Razgovor će moderirati Milena Šmigić, filmska producentkinja.

Autori filma nastalog 2019. godine (režija i montaža) su Igor Čoko i Lea Vahrušev. Kamermani su Milorad Milanković, Petar Marković i Filip Čudić.

Autori muzike iz filma su članovi benda Repetitor - Boris Vlastelica, Ana Marija Cupin, Milena Milutinović, a dizajner zvuka Goran Crevar. 

Film je prikazan na brojnim festivalima dokumentarnog Rock'n'Roll filma u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Italiji, Španiji, Turskoj, Holandiji, Baliju, Rumuniji, Engleskoj, Indiji, Crnoj Gori, Litvaniji, nagrađen je nagradom za najbolji film na festivalu DokuM fest u Zenici, a primio je specijalno priznanje na festivalu 4th Dimenssion IDFF na Baliju i Long Story Short u Bukureštu. 

Igor Čoko rođen je 1975. godine u Kninu.

Po zanimanju je diplomirani antorpolog. Bavi se dokumentarnom i uličnom fotografijom. Do sad je objavio knjige fotografija među kojima su i „Karaburma, moj geto“, „Subverzivna estetika ulice“, „Iza rešetaka – Život osuđenika u Okružnom zatvoru u Beogradu“, "Život u limbu- knjiga ožiljaka”, “Štekovi”. Izlagao je radove u zemlji i inostranstvu.

Lea Vahrušev rođena je 1984. godine u Sarajevu. Završila je osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i master studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu- smer Filmska i TV produkcija. 

Producentkinja je i korediteljka nagrađivanog dugometražnog dokumentarnog fima "Blizanci satkani od sna", a režirala je i nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova. (kraj) dep

Share: