Promo

euforija na Skrillexovom koncertu

Rejv u Medison Skver Gardenu

21. 02. 2023. 15:41 | FoNet | Desk

BEOGRAD - „Ovo ne može biti stvarnost“ – te reči nisu silazile sa Skrillexovih usana kada je proteklog vikenda sa svojim saradnicima Four Tet-om i Fred Again..-om konačno ponovo doneo rejv u jednu od najpoznatijih dvorana na svetu – njujorški Medison Skver Garden. I to kakav rejv!

Dvomesečna medijska ofanziva dostigla je klimaks konačnim objavljivanjem studijskog albuma „Quest For Fire“, u potpunosti preuzimajući pažnju globalne muzičke scene u večeri koja je nazvana daleko najtraženijom žurkom na planeti. Koliko su očekivanja opravdana najbolje su izrekli brojni uticajni svetski mediji, kao što su Variety, Billboard i EDM, koji su događaj u njujorškoj dvorani proglasili prelomnom tačkom u elektronskoj plesnoj muzici današnjice! 

Apsolutno sve oko ove žurke postavlja dosad neviđene standarde, jer je u pitanju gerilska akcija bez presedana. Plan je bio jednostavan – preuzeti Njujork na pet dana! 

U utorak, 14. februara, objavljena je prva informacija o žurci. U sredu, 15. februara, 20.000 ulaznica je rasprodato u dva (da, dva) minuta. U utorak, četvrtak i petak Skrillex, Four Tet i Fred Again.. imali su tri pop-up nastupa u Bruklinu i Menhetnu, uključujući i nastup iz školskog autobusa pred nekoliko hiljada ljudi na Tajms Skveru. U subotu, 18. februara, već se ispisivala istorija u Gardenu, ili, kako ga zovu, „najpoznatijoj areni na svetu“. Ova dvorana prebogate istorije svedočila je kroz decenije koncertima mnogih ogromnih imena kao što su Elvis, Led Zeppelin, Madonna, Queen, U2, Katy Perry i Foo Fighters!

Skrillex se pobrinuo da se iznenađenja ne završe samo na iznenadnoj objavi žurke, kada se obratio publici usred fantastičnog petočasovnog b2b2b seta – „Objavio sam jedan album juče i objavljujem još jedan danas“! I zaista, usred proslave izlaska „Quest For Fire“, 20.000 euforičnih fanova dobilo je još jednu mega ekskluzivu u obliku trećeg Skrillexovog albuma „Don't Get Too Close“, koji je izašao upravo za vreme nezaboravnog spektakla u Medison Skver Gardenu!

Neverovatan hajp kreiran u svega nedelju dana savršeno se nadovezao na talas koji je započet početkom godine, objavom singla „Rumble“, a koji će u mesecima koji dolaze bez sumnje rasti do neslućenih visina. Srećom, na tom putu, jedna od stanica biće mu i EXIT festival, koji će biti održan od 6. do 9. jula. 

Share: