Promo

Poziv budući studentima

Online radionice Alfa BK Univerziteta za srednjoškolce  

16. 03. 2023. 16:26 | FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Alfa BK univerzitet, pored svoje osnovne delatnosti, teži širenju saradnje sa obrazovnim institucijama. U skladu sa tim, ovog marta smo za naše drage srednjoškolce organizovali online radionice iz oblasti informacionih tehnologija, menadžmenta, ekonomije i marketinga, ali i online radionice iz oblasti turizma i engleskog jezika. Svi srednjoškolci koji žele da učestvuju na ovim online radionicama potrebno je da se što pre prijave i obezbede svoje mesto.

Svako od nas se pronalazi u različitim pravcima i izrazima. Potrebno je da izaberete oblast koja vaš najviše privlači i odlučite da li želite da učestvujete u online radionicama koje za vas organizuje Alfa BK Univerzitet. Bilo da ste zaljubljenik u najsavremeniju tehnologiju, društvene mreže ili anglosaksonsku kulturu i engleski jezik, profesori Alfa BK Univerziteta učiniće vaše prisustvo ovim radionicama nezaboravnim iskustvom.

Imajući u vidu da je komunikacija svakodnevna aktivnost svih ljudi, pa tako i srednjoškolaca, smatramo da je ključno što ranije kod učenika razviti svest o njenoj važnosti i usmeravati ih ka njenom unapređenju i razvoju kroz predavanja i razgovor na različite teme.

Tako su u periodu od 07-15. marta polaznici naših kurseva imali priliku da se upoznaju sa manipulacijom podacima, programskim jezikom Pajton (Pynton), kao i ažuriranjem kodova i povezivanjem mikrokontrolera sa računarom koje su našim srednjoškolcima prezentovali profesori Fakulteta informacionih tehnologija – Stefan Popović, Miloš Ilić i Vladimir Mikić.

Profesori Suzana Balaban i Milan Brkljač sa Fakulteta za finansije, bankarstvo i reviziju uveli su naše polaznike u svet biznisa i marketinga, pa su kroz jednostavne vežbe učesnici imali priliku da se upoznaju sa izradom Biznis plana i postupcima u promociji putem internet pretraživača.

Ostalo je još malo vremena da se prijavite na kurseve koji će biti posvećeni našim budućim anglistima, 23. i 24. marta. Profesorke Fakulteta za strane jezike Maja Ćuk, Melina Nikolić i Tijana Parezanović osmislile su zanimljive i interaktivne kurseve engleskog jezika i kanadske kulture, engleskog jezika u medijima i engleskog jezika u australijskoj kulturi.

Oni koji žele da unaprede svoje znanje engleskog jezika kako bi obilazili nova mesta i stekli nove prijatelje, mogu to učiniti kroz zanimljive sadržaje koji se tiču engleskog jezika i putovanja, ali i kroz vodič kroz Ameriku, a koje će im predstaviti profesorke Valentina Budinčić i Artea Panajotović.

Pored svoje primarne posvećenosti studijskim programima koje nudi, Alfa BK Univerzitet prepoznaje neupitnu važnost permanentnog usavršavanja i ulaže velike napore da budućim studentima, pored znanja iz struke, ponudi da razvijaju veštine i sposobnosti neophodne za konkurentnost na savremenom tržištu rada.

U želji da tržištu ponudimo najvalitetniji kadar i privučemo najbolje studente, profesori našeg Univerziteta se preko cele godine trude da imaju aktivnosti u srednjim školama i gimnazijama.  Njihovo afirmativno angažovanje rezultuje time da javnost Alfa BK Univerzitet sve više prepoznaje kao instituciju koja nudi sveopšta i sistematizovana znanja u različitim naučnim oblastima. 

Našim budućim studentima želimo da poručimo da su im vrata našeg Univerziteta uvek otvorena i da se, kako preko društvenih mreža i sajta, tako i na samom Univerzitetu, uvek mogu upoznati sa načinom rada.

Share: