Promo

SVETSKI DAN KNJIGE

Mekdonalds donirao 500 knjiga

27. 04. 2023. 10:06 | FoNet | Desk

BEOGRAD - Kompanija Mekdonalds poklonila je povodom Svetskog dana knjige 500 knjiga bibliotekama u gradovima u kojima kompanija ima restorane.

Kompanija McDonald’s je poklonila po 35 aktuelnih naslova gradskim bibliotekama gradova u kojima ima restorane. Ukupno 280 knjiga su dobile biblioteke u Nišu, Velikoj Plani, Kragujevcu, Beogradu, Pančevu, Staroj Pazovi, Novom Sadu i Subotici.

Dodatno je McDonald’s poklonio 130 kniga biblioteci Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Smederevu, kako bi pomogao da se obnovi fond knjiga, jer im je u požaru pre devet godina izgorela školska biblioteka.

Poznato je da McDonald’s redovno organizuje u svom restoranu druženja dece i domaćih pisaca dečije književnosti, gde deca imaju priliku da upoznaju svoje omiljene pisce, dobiju knjigu sa potpisom na poklon i nauče od pisaca mnoge zanimljivosti.

Kompanija je odlučila da ovog aprila podrži domaće pisce i 100 knjiga će biti poklonjeno jednoj od najstarijih osnovnih škola u Srbiji „Dositej Obradović“ iz Požarevca.

 „Znamo koliko je čitanje važno, pa uvek sa velikim zadovoljstvom podržavamo domaće pisce i uopšte, donacijom knjiga pokušavamo da najmlađe podstaknemo da čitaju knjige. Mi smo i kao kompanija pre nekoliko godina uveli Happy Reader program, a to znači da uz naš Happy Meal obrok roditelji i deca imaju opciju da biraju knjigu umesto igračke. Nastavićemo i ubuduće da kroz ovakve donacije doprinosimo kulturi čitanja.“ rekla je, direktorka marketinga u kompaniji McDonald’s Srbija Desanka Landauer. 

McDonald’s veruje da sa svoja 32 restorana, ima jedinstvenu vezu sa lokalnim zajednicama širom Srbije, a tome doprinosi i odgovornost kompanije da pomogne ljudima. Kompanija se razvija i napreduje samo ako se razvijaju i napreduju zajednice u kojima posluje. Sa svojom veličinom i obimom poslovanja u jedinstvenoj su poziciji da uzvrate društvu u kom žive i rade.

McDonald’s je u Srbiji prisutan već punih 35 godina i za sve to vreme je aktivan partner zajednici kroz različite akcije od društvenog značaja. (kraj) dep/dj

Share: