Novak osvojio Sinsinati

22:41 29. 08. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

SAD-NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je na Sinsinati mastersu, koji je zbog pandemije organizovan u Njujorku, a u finalu je, posle preokreta, pobedio Kanađanina Miloša Raonića u tri seta, sa 1:6, 6:3, 6:4.

Đokoviću je to 80. titula u karijeri, a 35. na turnirima masters serije, po čemu se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Prvi igrač sveta je nastavio pobednički niz u ovoj sezoni, jer mu je ovo bio 23. meč i 23. pobeda na ATP turu.

Na početku sezone Novak je sa reprezentacijom Srbije osvojio ATP kup, gde je dobio svih šest mečeva, a potom je osvojio Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu i turnir u Dubaiju, nakon čega je proglašena pandemija i sve je stalo.

Najveća bojazan uoči današnjeg finala bilo je Đokovićevo zdravstveno stanje, jer je juče u polufinalu protiv Roberta Bautiste Aguta povraćao na terenu i jedva je stajao na nogama.

Uspeo je, ipak, da se oporavi, mada je po igri u prvom setu izgledalo da nije predao meč samo da bi ispoštovao protivnika i organizatore.

Novak je taj deo meča izgubio bez "zrna baruta". Osvojio je samo 14 poena u sedam gemova, a dva puta je izgubio svoje servis gemova i činilo se da će Raonić iskoristiti priliku i posle deset poraza u isto toliko međusobnih susreta konačno slaviti protiv Đokovića.

Sve se, međutim, promenilo na početku drugog seta. Novak je zaigrao mnogo sigurnije i agresivnije, nije dozvolio protivniku nijednu priliku za brejk, a u šestom gemu je iskoristio prvu koju je on izborio u meču i poveo sa 4:2, da bi tu prednost dosla lako sačuvao.

Početak trećeg seta je pripao Raoniću, koji je poveo sa 2:0. Tada je usledilo desetak minuta Novakove vrhunske igre, koja mu je omogućila da uzvrati serijom od 4:0, nakon čega za Raonića nije bilo povratka.

Ovom pobedom Đoković je osvojio 640 poena, jer je prošle godine stigao do polufinala, i sada na ATP listi ima 1.010 poena više od drugoplasiranog Nadala.

Sezona za najbolje tenisere sveta se nastavlja za dva dana, kada počinje Otvoreno prvenstvo Amerike. Đoković će prvi meč igrati u ponedeljak, a protivnik će mu biti Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine. (Kraj) is

Share: