Diskvalifikacija i izvinjenje Đokovića

08:17 07. 09. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Njujork - Organizatori Otvorenog prvenstva Amerike saopštili su da je najbolji teniser sveta Novak Đoković zbog diskvalifikacije kažnjen oduzimanjem bodova koje je osvojio na turniru, a neće dobiti ni novčanu nagradu za plasman u osminu finala, dok se najbolji svetski teniser izvinio zbog incidenta sa sudijom i poručio da će mu ovo biti važna životna lekcija.

Đoković je diskvalifikovan zbog toga što je posle 11. gema u prvom setu meča protiv Pabla Karenja Buste slučajno pogodio lopticom linijskog sudiju.

U skladu sa Gren slem pravilnikom, prateći radnju namernog udaranja lopte na opasan ili nesmotren način na terenu, ili udaranja lopte sa zanemarivanjem posledica, sudija US opena je odlučio da diskvalifikuje Đokovića, navodi se u saopštenju.

Zbog toga će on, dodaje se, izgubiti sve poene zarađene na US openu i biće kažnjen oduzimanjem novčane nagrade na turniru, pored drugih novčanih kazni izrečenih u vezi sa ovim incidentom.

"Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija i, prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno", poručio je Đoković preko svog Instagram naloga.

On je dodao da želi da neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važu životnu lekciju, kako bi nastavio da raste i razvija se kao čovek, ali teniser.

"Izvinjavam se organizatorima Ju-es opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", poručio je Đoković. (kraj) is/dpv

Share: