Uspeh Evropske nedelje sporta

13:16 30. 09. 2020. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Tokom Evropske nedelje sporta ove godine Srbija je, uprkos mnogim ograničenjima zbog pandemije, uspela da pripremi i organizuje preko 60 sportskih događaja u više od 20 gradova sa ciljem da se promovišu sport, fer-plej, olimpiijske vrednosti i koncept zdravog života, izjavila je danas predstavnica Olimpijskog komiteta Nataša Janković.

Ona je na završnom događaju Evropske nedelje sporta 2020 istakla da je danas više nego ikada potrebno da se ljudi okrenu treningu kako zbog fizičkog tako i zbog mentalnog zdravlja, "imajući u vidu u kakvom izazovnom vremenu živimo" i navela da zbog toga Evropsku nedelju sporta smatra izuzetno važnim projektom.

Olimpizam kao filozofija, rekla je ona, obavezuje ljude da stvaraju bolji svet, a vaspitanje dece kroz sport u olimpijskom duhu, koji podrazumeva poštovanje, prijateljstvo i fer-plej, doprinos je izgradnji boljeg društva.

Ona je naglasila da će Olimpijski komitet i ubuduće predano raditi na tome da sport približi svima i učini ga dostupnim svakome. (kraj) vbr/bdb/dj

Share: