Đoković u polufinalu

22:02 07. 10. 2020. FoNet

Pariz - Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je večeras Španca Pabla Karenja Bustu sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, za tri sata i deset minuta igre, plasiravši se tako u svoje deseto polufinale Rolan Garosa.

Đoković je posebno tokom prvog i drugog seta imao brojne probleme sa vratom i laktom leve ruke.

To je bilo vidno u prvom setu, pa se Busta, ne rizikujući previše, držao svog prepoznatljivog stila igre. Napravio je brejk, ali je Đoković uspeo da ga vrati, međutim, čuveni prvi servis svetskog No1 praktično nije postojao. Na kraju prvog seta u prvom servisu Đoković bio je efikasan svega 40 odsto.

To nije bilo dovoljno, pa je Španac poveo sa 6:4.

U drugom setu Đokoviću je ukazivana pomoć, Busta je ponovo zapretio, ali je Đoković spasao dve vezane brejk šanse i tada zaigrao bolje, potpuno je proradio servis, a u poslednjem gemu i ritern, pa je ekspresno napravljen brejk za konačnih 6:2.

U trećem setu viđen je bezmalo identičan scenario kao u drugom.

U poslednjem, četvrtom setu odnos snaga bio je izjednačen sve do sedmog gema, kada je Đoković finiširao riternom, pa brejkom, a Busta počeo da uzvraća dosta agresivnije, ali nedovoljno za trijumf. Duel je završen Đokovićevim vinerom.

U polufinalu Đoković se sastaje sa Grkom Stefanosom Cicipasom, koji je ranije tokom dana savladao Rusa Andreja Rubljova. (kraj) dpv

Share: