Višacki pravi strategiju EOK

15:05 28. 11. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki dobio je veliko priznanje, jer mu je poveren mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta.

Višacki je na Skupštini Evropskih olimpijskih komiteta predstavio projekat "Strateška agenda 2030", koja se prvi put bavi planskim razvojem institucija Evropskih olimpijskih komiteta.

Ova agenda definisana je kao ključna u pozicioniranju EOK-a u evropskom sportu, a naglašeni su problemi koje sa sobom nose globalizacija, doping, korupcija u sportu, kao i uticaj klimatskih promena i trenutna pandemija koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Skupština EOK-a je usvojila predlog projekta, a Višacki je rekao da će prva faza biti završena do juna naredne godine.

"U preliminarnoj fazi cilj je bio bio da se formira predlog projekta, a nakon njegovog usvajanja krećemo u sprovođenje. U prvoj fazi, koja će trajati do 1. juna naredne godine, biće sprovedeno sistemsko istraživanje među evropskim olimpijskim komitetima, u kojem će učestvovati i svi najvažniji partneri. Nakon toga, na osnovu tog istraživanja biće formirani konkretni predlozi iz kojih će proisteći dugoročna strategija", kazao je Višacki. (kraj) is/dpv

Share: