Danska - Finska 0:1

22:01 12. 06. 2021. FoNet

KOPENHAFEN - U prvom susretu Grupe B EURO 2020 Finska je na stadionu Parken u Kopenhagenu savladala Dansku sa 1:0 (0:0), posle prekida utakmice zbog kolabiranja danskog reprezentativca Kristijana Eriksena, koji je hospitalizovan nakon što mu je zdravstveno stanje stabilizovano na fudbalskom terenu.

Najbolji danski fudbaler Eriksen se, u 44. minutu, srušio uz aut-liniju i odmah mu je pružena urgentna medicinska pomoć, da bi nakon uspešne reanimcije sa stadiona bio ispraćen ovacijama publike, koja je zamoljena da ostane na stadionu.

Posle oko sat vremena stigla je informacija da je Eriksen stabilno, a u međuvremenu su se klubovi dogovorili da nastave utakmicu. 

Odigrana su 4 minuta drugog poluvremena. 

I u prvom i u drugom poluvremenu danska reprezentacija je uglavnom bila u napadu, tako da je u 55. minutu imala 19 udaraca upućenih ka golu, a Finci nijedan. 

Već u 59. minutu, međutim, Žoel Pohijanpalo postiže gol za Finsku. Reć je o istorijskom pogotku, prvom kog je finska reprezentacija postigla na Evropskom prvenstvu. 

U 73. minutu Danska nije iskoristila dosuđeni penal. Neprecizan je bio Pjer-Emil Hejbjerg. 

Izveštači ocenjuju da su fudbaleri Danske bili pod mnogo jačim emotivnim utiskom onoga što se dogodilo Eriksenu, a što se odrazilo na kvalitet njihove igre. (kraj) dep

 

 

Share: