Novak osvojio Pariz!

17:24 13. 06. 2021. FoNet

PARIZ - U dramatičnom meču finala Rolan Garosa, posle više od četiri sata igre i prednosti Stefanosa Cicipasa od 2:0 u setovima, Novak Đoković je uspeo da se vrati u meč i dobije sledeća tri seta. Na kraju, Đoković - Cicipas 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4). Novak je prvi teniser koji je sva četiri grend slema osvajao minimum po dva puta u Open eri.

Teško je Grk dobijao gemove u prvom setu, ali je ipak uspeo da ga dobije u taj breku. U istom ritmu, samouveren, uz jake servise i minimalan broj grešaka, nastavlja Cicipas i u drugom setu koji dobija sa 6:2. Novaku je mnogo toga smetalo, najviše sunce pri servisu.

Na pauzi između setova Đoković je otišao do svlačionice.

Dobro je počeo treći set, vratio se u igru i dobio ga sa 6:3. Onda je Cicipas zatražio medicinski tajm aut. Novak je brzo dobio i četvrti set (6:2), a potom i peti (6:4). To je njefgova druga titula na Rolan Garosu!

Đokoviću je ovo 29. grend slem finale, a 19. titula. Cicipas je prvi put igrao za trofej na jednom od četiri najveća turnira. Na putu do finala, najbolji teniser sveta pobedio je: Sandgrena, Kuevansa, Berankisa, Muzetija, Beretinija i Nadala.

Đoković sada ima jednu grend slem titulu manje od Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera, a šansu da se izjednači s njima ima na Vimbldonu, za dve sedmice  (kraj) dep

  

Share: