Đoković u osmini finala

19:05 02. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

LONDON - Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u trećem kolu pobedio Amerikanca Denisa Kudlu sa 3:0 - 6:4, 6:3, 7:6 (9:7).

Za prolazak u četvrtfinale Đoković će u ponedeljak igrati protiv Čileanca Kistijana Garina, koji je danas savladao Španca Pedra Martineza sa 3:1.

Do 55. plasmana među 16 najboljih na grend slem turnirima Novak je stigao posle dva sata i 20 minuta, a prave borbe je bilo samo u trećem setu, kada je prvi igrač sveta bio primoran da prikaže najbolji tenis.

Prvi set Đoković je dobio tako što je u desetom gemu iskoristio svoju prvu brejk šansu, a potom je protivniku oduzeo servis i na startu drugog seta. Kudla je, međutim, odmah uzvratio ribrejkom, ali je usledio brzi Novakov odgovor i novi brejk.

Đoković je prednost bez većih problema sačuvao i poveo sa 2:0 u setovima, a onda je dosta sporo ušao u treći set, koji je počeo vođstvom Amerikanca od 3:0. U sedmo gemu Novak je to anulirao svojim svojim četvrtim brejkom u meču, pa je taj deo igre rešen u taj brejku.

Tada je Novak častio protivnika sa dve uzastopne dvostruke servis grešeke i poklonio mu vođstvo od 4:1, ali je brzo vratio koncentraciju, preokrenuo rezultat i iskoristio drugu meč loptu.

Tako je Đoković ostvario osnovni cilj da ne igra više od tri seta, ali sigurno neće biti sasvim zadovoljan svim elementima igre, pre svega prvim servisom koji je pogađao samo 54 odsto. (kraj) is/dpv

 

Share: