Španija u polufinalu

21:18 02. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

SANKT PETERBURG - Fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale prvenstva Evrope, pošto su večeras u četvrtfinalu u Sankt Peterburgu posle izvođenja jedanaesteraca pobedili Švajcarsku sa 4:2, a za prolazak u finale igraće sa boljim iz duela između Italije i Belgije.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, a u dva produžetka od po 15 minuta nije bilo golova, pa su o polufinalisti odlučili jedanaesterci, gde su Švajcarci postigli samo jedan gol, a Španci tri.

Junak utakmice bio je golman reprezentacije Španije Unai Simon, koji je uspeo da odbrani dva jedanaesterca, a jednom su Švajcarci šutirali preko gola.

Španija je rano došla do prednosti, jer je odbrambeni fudbaler Švajcarske Denis Zakarija postigao autogol već u osmom minutu. To je bio deseti autogol na ovom prvenstvu, što je više nego na svim dosadašnjim kontinentalnom šampionatima.

Nakon toga su Španci čuvali rezultat, što im se osvetilo u 68. minutu, kada je Đerdan Šaćiri, posle greške dvojice španskih fudbalera, savladao Simona i izjednačio rezultat.

Švajcarska je u 77. minutu ostala sa igračem manje, pošto je Flojler dobio crveni karton zbog grubog starta, ali Španci uprkos brojčanoj prednosti u narednih više od 40 minuta nisu uspeli da postignu gol. (kraj) is/dpv

Share: