Italija u finalu

23:56 06. 07. 2021. FoNet

LONDON - Fudbaleri Italije pobedili su Španiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i plasirali se u finale Evropskog prvenstva, u polufinalnoj utakmici na Vembliju koja je završena sa 1:1 (0:0) u regularnom vremenu i produžecima.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka ni značajnijih akcija, mada su Španci sve vreme kontrolisali igru, što su nastavili do kraja utakmice, držeći loptu u posedu 70 odsto vremena.

Oba gola su zabeležena u drugom poluvremenu. Na asistenciju Ćiro Imobilea, Federiko Kijeza doveo je Italiju u vođstvo u 60. minutu. Španija pojačava kontranapade i Alvaro Morata poravnava rezultat u 80. minutu, na asistenciju Dani Olmoa.  

U produžecima rivali nisu uspeli da se izbore za pobedu, pristupilo se penal seriji u kojoj je ključnu ulogu odigrao italijanski golman Đanluiđi Donaruma, odbranom penala Alvaru Morati u četvrtoj seriji. Potom je Žoržinjo realizovao jedanaesterac i odveo Italijane u još jedno finale na evropskim šampionatima. 

Penal seriju otvorili su promašajima Manuel Lokateli i Dani Olmo, da bi zatim za Italijane precizni bili Andrea Beloti, Leonardo Bonuči, Federiko Bernardeski i Žoržinjo.

Za Španiju su golove postigli Đerar Moreno i Tijago Alkantara. 

Italija će se za drugu titulu šampiona Evrope boriti protiv pobednika drugog polufinalnog meča u kome se sastaju Engleska i Danska. (kraj) dep 

 

 

Share: