Poraz Zvezde u Kazahstanu

18:26 21. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

ALMATI - U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Crvena zvezda je danas u Almatiju izgubila od prvaka Kazahstana Kairata sa 2:1 (1:0) i zbog ukidanja pravila gola u gostima u revanšu će morati da pobedi sa dva gola razlike da bi prošla u narednu rundu.

Šampion Srbije je odigrao veoma lošu utakmicu i može biti veoma zadovoljan minimalnim porazom, jer za 90 minuta nije pokazao gotovo ništa. Da hrvatski internacionalac u ekipi Kairata Dino Mikanović nije postigao autogol, crvenobeli bi imali neuporedivo teži zadatak u revanšu.

Domaćini su poveli u 24. minutu kada je Hoze Kante posle kornera iskoristio očajnu reakciju zvezdinih defanzivaca i sa sedam-osam metara odličnim udarcem glavom savladao Milana Borjana.

Zvezda je do izjednačenja stigla uz dosta sreće, jer je Mikanović centaršut Gajića sproveo u svoj gol, iako je bio potpuno sam i mogao je bez problema da prosledi loptu u korner.

Zasluženu pobedu Kairatu doneo je u 80. minutu donedavni prvotimac Partizana Maki Banjak nakon što je ispala kompletna odbrana Zvezde. (kraj) is/dpv

Share: