Tajfun uticao na raspored

00:35 27. 07. 2021. FoNet

TOKIO - Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju odložili su takmičenja u veslanju i streličarstvu, dok je surfanje pomereno za dan ranije u odnosu na raspored, zbog tropske oluje Nepartak koja će danas pogoditi severoistočnu obalu Japana i, moguće, doneti obilne padavine u samom Tokiju.

Takmičenja u veslanju i streličarstvu su odložena, veslanje je pomereno "do kraja nedelje", a pod znakom pitanja je softbol.

Japanska meterorološka agencija predviđa da će oluja proći severno od Tokija, a "verovatni vetar i kiša uslediće nakon velike vrućine, zbog koje se jedan olimpijski streličar onesvestio, a skejtborderi se žalili na nepodnošljive vremenske uslove", preneo je Džpen tajms. 

Portparol Igara Masa Takava izjavio je da se "ne očekuju druge promene". 

"To je tropska oluja tri klase od pet, tako da ne biste trebali previše brinuti o tome, ali u Japanu je tajfun", rekao je Takava i dodao da je to "najslabija kategrorija, ali je i dalje tajfun".

Organizacioni komitet Olimpijskih igara je na zvaničnoj veb stranici objavio da se očekuje da će tropska oluja "imati ograničen uticaj na Igre" i da će na vreme objaviti "bilo kakve promene u takmičenju izazvane ovom tropskom olujom". 

Olimpijske igre u Tokiju odložene su prošle godine zbog pandemije korona virusa, otpočele su "u nepodnošljivoj vrućini", a sada bi trebalo da izdrže "još jedan udar sile prirode" koji je već poremetio jedan deo Igara. (kraj) dep

Share: