Đoković i basketaši

23:41 27. 07. 2021. FoNet

TOKIO - Petog dana Olimpijskih igara u Tokiju sportisti Srbije imaće priliku da uvećaju broj osvojenih medalja jer, kao favoriti za zlato, basketaši u 10:30 po lokalnom vremenu igraju polufinale sa Rusijom, a na borilišta će izaći još i plivači, veslači, džudisti i teniseri – Novak Đoković u singlu osmine finala protiv Aleksndra Davidoviča Fokine, potom u dublu sa Ninom Stojanović.

Pobednik iz duela basketaša Srbija-Rusija igraće u 15:25 sati finalni meč sa boljim iz susreta Letonija – Belgija, dok borba za bronzanu medalju počinje u 14:15.

Plivač Andrej Barna od 3:30 sati po lokalnom vremenu takmiči se u polufinalu na 100 metara slobodnim stilom.

Od 4:00 (12:50 sati po srednjeevropskom vremenu) džudista Nemanja Majdov izlazi na prvi meč na Igrama, protiv Nemca Eduarda Tripela, u konkurenciji do 90 kiligrama. Ukoliko Majdov bude uspešan, kasnije će se boriti u osmini finala, posle kog je zakazano finale.

Od 5:10 će Miloš Vasić i Martin Maković pokušati da izbore A finale u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara. 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počinje meč osmine finala protiv Španca Aleksandra Davidoviča Fokine u 7 sati po lokalnom vremenu, odnosno od 14 sati po srednjeevropskom, što znači – u najtoplijem delu dana, za koji je prognozorana temperatura od 32 stepena celzijusa, uz moguću kišu i veliku vlažnost. Đoković je u jedinom ovogodišnjem meču protiv Fokine u Rimu ubeležio pobedu u dva seta 6:2, 6:1. 

Za 10:30 predviđen je teniski dubl osmine finala Đoković i Nina Stojanović – Luisa Stefani i Marselo Melo iz Brazila. (kraj) dep 

Share: