Odbojkašice osvojile bronzu

04:34 08. 08. 2021. FoNet

TOKIO - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je pobedom nad selekcijom Južne Koreje sa 3:0 osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ekipa selektora Zorana Terzića oporavila se od polufinalnog poraza u meču sa Sjedninjenim Državama i od početka do kraja utakmice dominirala je nad Korejom, koja nije uspela da pruži bilo kakav snažan otpor, deklasirana je – po setovima 25:18, 25:15, 25:15. 

Ključna situacija odigrala se u drugoj polovini prvog seta, kada su, posle dva preokreta Koreje, odbojkašice Srbije napravile seriju 7:1 i došle do vođstva od 1:0. 

Koreja nije uspela u nastojanju da osvoji drugu žensku odbojkašku medalju posle bronze osvojene 1976. godine. U njihovom timu jutros su najefikasnije bile Kim Jeong Koung sa 12 i Kim Heđin sa osam poena.

Predvođene nezaustavljivom Tijanom Bošković, koja je postigla 33 poena, uz dizača Maju Ognjanović – koja je ponovo briljirala, odbojkašice Srbije su osvajanjem trećeg mesta u Tokiju nastavile uspešan niz od 2015. godine, kada su na Evropskom prvenstvu osvojile bronzu.

Naredne godine donele su srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, potom zlatne medalje na evropskim prvenstvima 2017. i 2019. godine, a 2018. godine zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. 

Sa ovom bronzom odbojkašica, Srbija je osvojila devet medalja i oborila rekord sa Igara u Riju, gde je uzela ukupno osam odličja. Prethodno su zlatne medalje osvojile Milica Mandić i Jovana Preković, srebro Damir Mikec, dok su se za bronzu izborili basketaši, Zurab Datunašvili, Tijana Bogdanović i Milenko Sebić.

Vaterpolo reprezentacije ima zagarantovanu srebrnu medalju, a u finalu protiv Grčke danas brani olimpijsko zlato iz Rija.

Za zlatnu medalju u odbojci za žene danas se bore reprezentativke Sjedinjenih Američkih Država i Brazila. (kraj) dep

Share: