Srbija - Luksemburg 4:1

19:57 04. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U četvrtom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Luksemburga sa 4:1 (2:0).

Do treće pobede u kvalifikacijama fudbaleri Srbije stigli su golovima Aleksandra Mitrovića u 22. i 35. minutu, Nikole Milenkovića u nadoknadi vremena i autogolom odbrambenog fudbalera Luksemburga Šenoa u 82. minutu.

Strelac jedinog pogotka za goste bio je Olivije Tili u 77. minutu.

Ovom pobedom Srbija se vratila na prvo mesti u grupi A sa deset bodova, koliko ima i Potugalija, ali naš tim ima boju gol razliku.

U duelu protiv Luksemburga izabranici Dragana Stojkovića su pokazali dva lica, jer su u prvom poluvremnu potpuno nadigrali protivnika i mogli su da postignu više od dva gola, da bi u nastavku praktično prestali da igraju.

Zbog čega su se u drugom poluvremenu reprezentativci Srbije povukli i prepustili posed i inicijativu Luksemburgu možda će objasniti selektor, ali se čini da je to bila pogrešan izbor, ko god da ga je napravio.

Naš tim je u 77. minuti zasluženo kažnjen kada je Luksemburg smanjio na 2:1, a kako je sve moglo da izgleda da se nismo branili videlo se u narednih nekoliko minuta.

Posle primljenog gola fudbaleri Srbije su počeli da napadaju onako kako su to radili čitavo prvo poluvreme i bilo im je potrebno manje od pet minuta da dođu do novog gola, čime su osigurali nova tri boda.

U narednom kolu Srbija će 7. septembra u Dablinu igrati protiv Irske. (kraj) is/dpv

Share: