Srbiji samo bod u Irskoj

23:09 07. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

DABLIN - U petom kolu kvalifikacija za prvenstvo sveta, fudbalska reprezentacija Srbije igrala je u Dablinu protiv Irske nerešeno 1:1 (0:1) i na taj način značajno umanjila šanse da osvoji prvo mesto u grupi i obezbedi direktan plasman na Mondijal u Kataru.

Srbija je povela u 20. minutu golom Sergeja Milenkovića Savića, a Irska je do jednog boda stigla zahvaljujući autogolu Nikole Milenkovića u 86. minutu.

Posle ovog neuspeha, Srbija je pala na drugo mesto u grupi sa dva boda manje od Portugalije i za osvajanje prvog mesta biće joj neophodna pobeda u Lisabonu.

Fudbaleri Srbije su svih 90 minuta bili neuporedivo bolji od domaćina i stvorili su bar sedam-osam gotovo stopostotnih šansi za gol, ali nijednu nisu iskoristili, što zahvaljujući dobrim odbaranama golmana Irske, a više zbog svojih loših reakcija i nespretnosti.

Teško bi bilo nabrojati samo takozvane zicere koje su propustili izabranici Dragana Stojkovića, a dovoljno je istaći da u jednoj situaciji nisu uspeli da realizuju ni kontru četiri na jedan.

Na kraju je, kako to u fudbalu najčešće biva, stigla kazna kada je Milinković Savić pokušao nerezonski da izbije loptu paralelno sa golom i pogodio je Milenkovića, od koga se lopta odbila u gol.

Propuštena je velika prilika ne samo da se osvoje tri boda, nego i da se značajno popravi gol razlika, koja odlučuje u slučaje deobe mesta, a paradoks je da je reprezentacija Srbije večeras odigrala jednu od boljih utakmica u poslednje vreme.

U narednom kolu kvalifikacija Srbija će 9. oktobra gostovati u Luksemburgu. (kraj) is/dpv

Share: