Đoković u finalu

12:07 11. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

NJUJORK - Najbolji teniser sveta Novak Đoković deveti put se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Amerike u Njujorku, pošto je u polufinalu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2 - 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Za četvrti trofej u Njujorku, a 21. grend slem titulu, Đoković će se u nedelju boriti protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je u prvom polufinalu pobedio Feliksa Ožea Alijasima sa 3:0.

Novak će u nedelju igrati 31. grend slem finale i ukoliko pobedi postaće tek drugi teniser u open eri koji je uspeo da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini. Do sada je to uradio samo legenarni Rod Lejver pre 52 godine.

Pored toga, po broju grend slem titula preteći će najveće rivale Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji ih imaju po 20.

Duel protiv Zvereva bio je, kako što se i očekivalo, izuzeto težak i trajao je skoro četiri sata, a zahvaljujući neverovatnoj fizičkoj i mentalnoj snazi prvog igača sveta na kraju nije bio dramatičan.

Kada je bilo najpotrebnije, Đoković je u petom setu deklasirao Zvereva i da se posle vođstva od 5:0 nije malo opustio, mogao je da ga dobije bez izgubljenog gema.

Zverev je odigrao odličan meč i imao je bolji odnos vinera i neiznuđenih grešaka od Novaka, a presudila je bolja Đokovićeva igra u najvažnijim poenima.

Nemački teniser imao je u meču 12 prilika da napravi brejk i iskoristio je samo tri, dok je Novak od devet prilika šest puta oduzeo protivniku servis i to je na kraju donelo prevagu. (kraj) is/dpv

Share: